Навигатор Home » Региони » Берковица сменя ударно водопроводи

Берковица сменя ударно водопроводи 

14_Vodoprovod

Поли ВАСИЛЕВА

Община Берковица изпълнява амбициозна инвестиционна програма, съобщи кметът Милчо Доцов. Акцентът в нея е подмяната на старите водопроводи в големите села и по някои от улиците на града. Местната власт очаква финансиране от програмата за развитие на селските райони, с което да асфалтира всички разкопани заради ремонта улици. Средствата за подмяната на водните тръби обаче са осигурени от общинския бюджет.

Реконструкцията започна от улиците „Здравец” и „Котеновско шосе”. След това продължи по улица „Бук”, дълга 392 м. В продължение на 252 метра се изгражда и дъждовна канализация.

Най-много средства – 152 000 лв., се влагат за подмяна на етернитовите тръби с полиетиленови в крайния квартал „Заряница”. В този квартал между улиците „Детелина” и „Калето” се прокарва и канализация.

Сменят се тръбите за вода и в селата Бързия, Боровци и Слатина. Ремонтът в Бързия върви по улица „Васил Левски”. В Боровци се сменят тръбите от центъра до републиканския път с обща дължина 1030 м. В селото се сменят и водните отклонения и се изграждат надземни пожарни хидранти.

В село Слатина се подменя водопроводът на централната улица, която е дълга 350 метра.

До края на есента жителите на трите села ще имат чиста вода за пиене, която ще се подава без аварии и загуби. Строителните дейности се изпълняват от фирми от Монтана и София, спечелили обществените поръчки. Работата върви качествено и проектите ще бъдат изпълнени в срок, увери кметът Милчо Доцов.

Добавете коментар