Без винетка по Северната тангента

Решението е взето след извънредно заседание с участието на шефа на АПИ, регионалния, финансовия и вътрешния министри, на което присъства и премиерът Борисов

0

Няма да има винетки за ползването на Северната тангента, отсече премиерът след извънредно заседание с участието на шефа на АПИ, регионалния министър, финансовия и вътрешния министър.

Борисов припомни, че и Северната, и Южната дъга са направени за удобство на хората и затова ситуацията си остава същата, като през миналата година.

„Независимо от логиката и това, че принципът е „който кара повече, той плаща повече“, вметна още той.“ А и смисълът на това да правим Южна дъга, Северна тангента, Западна дъга и какво ли не още, е бил винаги в услуга на гражданите. Да пътуват по-бързо, по-безопасно, по-лесно. И съответно това да дава възможност за по-високи доходи. Което също е факт“. Така премиерът аргументира отказа на държавата, в лицето на АПИ да взема пари за винетки от жителите на кварталите кай София. Повечето от тях ползват пътя, за да дойдат на работа в столицата.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си