Безплатни услуги и атракции в зимните ни курорти в Световния ден на снега

На 18 януари е и инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“

0

Тази неделя много планински курорти у нас ще предложат безплатни услуги и атракции на посетителите. Така на 18-и януари ще бъде отбелязан Световният ден на снега и инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“.

Планетариумът в Смолян се включва в инициативата „Денят за вас“ на 18-ти януари като представя безплатно програмата си – „Пътешествие в Космоса“ от 11 часа, „Пътуване към Слънцето“ в 15 часа и „Легенди за съзвездията“ в 16,30 часа. Инициативата е част от кампанията на Министерството на туризма „Естествено в България“, която в сътрудничество с бизнеса и местните власти подпомага развитието на вътрешния туризъм. Реализацията й започва в общините, които имат условия за развитие на зимни спортове и планински туризъм.

Предвижда се редица емблематични туристически забележителности в Смолян да са с вход свободен, а в същия ден в общината ще бъде отбелязан и Световният ден на снега. Освен планетариума в третата събота на януари всички гости и жители на града ще могат да посетят без такса Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ и Художествената галерия. Целта на този проект е да се привлекат повече туристи, които да се запознаят с културно-историческите забележителности, бита и атракциите в региона.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си