11 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Многоетажният паркинг в район „Надежда“ ще е готов до края на лятото

Напредва изграждането на 4-етажния паркинг в район „Надежда“ в София. Той е първият от Програмата за строителство на многоетажни паркинги в кварталите на Столичната община.

70% от планираните дейности вече са извършени и до края на лятото се очаква обектът да бъде готов, каза председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който провери на място строителните дейности. Той уточни, че в момента приключва изграждането на четвъртия етаж от сградата, в която има места за 310 автомобила.

Достъпът до съоръжението ще бъде от ул. “Чипровско въстание“. Непосредствено до входната зона ще има 48 външни открити паркоместа. Покривната конструкция на сградата е плосък стоманобетонен покрив с вътрешно отводняване. При проектирането са спазени противопожарните и санитарно-хигиенните изисквания за този тип сгради.

Ще бъдат обособени зелени алеи и пейки.

Проектът се финансира със собствени средства и предоставено финансиране от Фонд за градско развитие, включително съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж 2014-2020“.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ