24 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

БДЖ прекрати процедурата по ЗОП за електрическите мотриси

С решение на управителя и прокуриста на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД е прекратена процедурата по ЗОП с предмет: „Доставка и гаранционна поддръжка на до 16 броя новопроизведени електрически мотрисни влака за нуждите на „БДЖ – Пътнически превози EООД“. Съобщението е на пресцентъра на превозвача.

Процедурата е прекратена поради неявяване на двама от участниците на етап за провеждане на преговори.

Сключването на договор с единствения участник, допуснат до оценяване и класиране по критерий за възлагане – „оптимално съотношение качество/цена“ води до положение, в което не може да се направи сравнение с други оферти. Така не може да се избере икономически най-изгодното предложение, което пък нарушава принципа на свободната конкуренция, е сред мотива на БДЖ.

От значение е и фактът, че единственият участник е предложил цена, надвишаваща предвидената прогнозна стойност за изпълнението на обществената поръчка.

Съгласно изискванията на ЗОП в момента тече 10 дневен срок за обжалване на решението на възложителя.

 

Related Articles

Пловдив е лидер по брой търговски паркове

11 нови Retail зони са открити в България през 2023 г. Търговските паркове продължават динамичното си развитие. Статистиката сочи, че през 2023 г. са открити...

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ