„Барометър България“: Над 50% от българите са доволни от възможностите в страната ни

0

Повече от половината българи са доволни от икономическата обстановка у нас, сочат резултатите от проучване на „Барометър България“, направено между 9 до 13 януари тази година чрез телефонно интервю и със собствено финансиране.

54,3 процента от участвалите в анкетата оценяват положително икономическия климат и възможностите, които дава страната ни. Преобладаващата част от респондентите изразяват задоволството си макар че не биха се отказали от увеличение на личните си приходи. Позитивната оценка за развитието на България намира отражение и върху политическите им пристрастия и стабилната подкрепа към управляващата коалиция, се посочва в анализа.

Според 35,7 процента от интервюираните икономическата ситуация в България е негативна, а 10 процента не могат да преценят.

Традиционно при проучвания българите са недоволни от личната си финансова ситуация или смятат, че би могла да бъде и по-добра, отбелязват от „Барометър България“. И при сегашното проучване удовлетворени от собствените си доходи са 34,7 процента, а 59,7 ги оценяват като недостатъчни. Относително малък е делът на анкетираните, които нямат мнение или им е трудно да преценят позицията си по този въпрос – 5,6 процента.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си