Банско с номинация за топ планинска дестинация

0

Банско е сред четирите дестинации, които ще се борят за приза „Община на 2018 г. за планински туризъм” на Годишните награди на Министерството на туризма, съобщиха от общинската управа. Планинският курорт се конкурира заедно с общините Самоков, Петрич и Сапарева баня.

Марката Банско присъства в още една от обявените категории. В графата „Журналистически материал на тема „Туризъм в България за 2018 година в печатна медия” материалът на журналистката Елица Илчева със заглавие „Историята на виното отлежава в Молерите”, публикация за сп. „Банско Magazine”, е сред номинираните качествени материали, излезли през годината.

Чрез онлайн вот ще се избират победителите във всяка категория, като срокът за гласуване е 5 декември. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория /отчита се едно гласуване от всеки IP адрес/, но може да се подкрепи кандидат от всяка категория. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Подобни опити ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат, уточняват организаторите.

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации, а призьорите ще бъдат обявени на официална церемония на 11 декември в София.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си