Николай АНТОНОВ

Община Банско взе участие в 22-рото Международно туристическо изложение за туризъм и пътувания EMMIT в Истанбул, Турция, съобщиха от общинската управа. То е най-голямото за района на Източното Средиземноморие и е между петте най-престижни туристически изложения в света.

В тазгодишното издание са се включили 1065 участници от около 106 държави, а посетителите са били над 50 000 души. Още от първия ден интересът на посетителите към щанда на Банско е бил изключително голям. Отново ски зона Банско е била във фокуса на посетителите, като едно от най-големите предимства на града.

Приоритет на представителите на община Банско и туристическия бизнес е бил да открият нови бизнес партньори, с които съвместно да бъде популяризиран градът като целогодишен курорт. На срещите курортът е бил презентиран като целогодишна дестинация с много атракции. Освен с приоритетния ски туризъм на туристическите агенти и туроператори са представени и възможностите за природен, фестивален, алтернативен и конгресен туризъм, както и MICE и СПА/уелнес.

Щандът на община Банско е бил посетен и от генералния консул на Република България в Истанбул Ангел Ангелов, официален гост на изложението. Той е разговарял с представителите на община Банско, както и с мениджърите на хотелите, участници в щанда. Обсъдени са възможности за популяризиране на туристическия потенциал на района посредством рекламни пана, поставени в българското посолство. Консулът е поканил фолклорни групи и състави от Банско да вземат участие при организирани от посолството важни културни събития с представители на бизнеса в Турция.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си