Балконът – кътче за летен релакс у дома

0

С малко фантазия можем да го превърнем в допълнителна стая, която предлага чист въздух, спокойствие и зеленина

20-6

С наближаването на горещите летни дни започваме все повече да мечтаем за прохладно кътче в дома ни, където можем да се отпуснем и починем. С малко усилия и фантазия в подобен оазис можем да превърнем скромния и скучен балкон. Макар повечето апартаменти да не са особено просторни, а терасите им още по-малко, то не е невъзможно да ги обзаведем практично и уютно.

Достатъчно е само да обърнем малко повече внимание на детайлите и да погледнем на пространството като на още едно помещение към дома, изключвайки версията му на склад или килер. Да превърнем балкона в зона за релакс, не е никак трудна задача, стига да си го пожелаем и да си го представим. А картинката е следната – най-близките ни хора, слънце, цветя, прохладен вятър, фреш и любима книга.

20-12

За преобразяването на терасата ще са ни необходими малък диван или кушетка и сгъваема масичка. За повече уют и комфорт може да боядисаме стените в свежи цветове или да залепим тапети. Наситеното жълто например е един чудесен избор. Ако можете да рисувате, направете тавана си син, покрит с бели облаци, и поставете подходящо осветление, което да замести слънцето. Скупчени на едно място лунички или някой кръгъл, прилепнал към тавана полилей ще свършат идеална работа. Подът е хубаво да бъде покрит – с килим или изкуствена трева, вие решавате. Поставете рафтове или етажерки и сложете много зеленина. Следващото нещо, което ви е необходимо, е шумът на водата. Него ще си доставите с декоративно фонтанче. Изберете си удобно меко кресло, люлеещ се стол, хамак или шезлонг, който да пасва на невероятното местенце, което си създадохте.

20-5Ако разполагате с повече място на терасата си, можете да оформите и детски кът с минипързалка, пясъчник или батут. Чудесно допълнение може да бъде и люлката. Закачете я на тавана и се наслаждавайте на спокойствието, което доволното дете ще ви осигури.

А сега вземете си чаша разхладителна напитка, седнете в удобното си меко кресло и затворете очи! Добре дошли в рая!

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си