Навигатор Home » Новини » Аспаруховият мост няма да се затваря за движение

Аспаруховият мост няма да се затваря за движение 

2--most

Вторият етап от основния ремонт на Аспаруховия мост във Варна започва. Агенция „Пътна инфраструктура“ и ГД „Национална полиция“ подписаха вече заповедта за организация на движението през следващите месеци. То няма да се спира, за да не се затруднява трафикът, но всички превозни средства ще трябва да се движат със скорост до 40 км/ч.

Миналата година по време на ремонтните дейности тук движението беше спряно и се образуваха огромни задръствания по обходните маршрути.

На обекта ще се работи максимално мобилизирано, а целта е всички работи да завършат до средата на юни и в активния туристически сезон шофьорите да пътуват без ограничения. Ремонтът включва нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. Строително-монтажните работи ще се изпълняват от ДЗЗД ПОНТ, което има 4-годишен договор за поддържане на републиканските пътища на територията на област Варна.

В началото няма да се спира движението на тежкотоварни МПС над 10 тона. През месеците май и юни мостът обаче ще е затворен за тях от 6:30 до 10 часа и между 16:30 и 20 часа. Целта е леките автомобили и автобусите на градския транспорт да пътуват по-безопасно.

За улеснение на трафика, идващ от магистрала „Черно море” преди Аспаруховия мост, ще бъде стеснен участъкът до изхода от квартал „Аспарухово”.

При необходимост дясната лента на моста в посока Варна ще се обособи само за автобуси на градския транспорт и коли със специален режим на движение. Автобусната спирка за квартал „Аспарухово” временно ще се премести в съседното платно, а за посока Варна остава без промяна.

Община Варна ще се включи в строителните работи, като ще финансира с 200 хил. лв. дейности извън пътното платно.

Добавете коментар