Елена Младенова е родена в Пазарджик. Основното си образование получава в родния си град. Там завършва гимназия с профил „Изобразително изкуство“, което й дава невероятен старт в образованието и живота й. След това учи ландшафтна архитектура в Лесотехническия университет в София. Живее в Пазарджик, работи навсякъде. Занимава се с проектиране, ландшафтна архитектура, интериорен дизайн, екстериорен дизайн.

За мен домът е много важен, в него посрещаш любимите хора, намираш радост, спокойствие, утеха

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Не беше избор, просто никога не съм си мислила, че ще работя другаде. Тук има доста работа за този, който иска да работи, разбира се. Но от друга страна, влизам в положение и на хората, които избират да се реализират в чужбина. Не считам, че им е по-лесно. Напротив!

– Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– Все още е трудно да убедиш хората, че нашите услуги повишават качеството на живота. С най-голямо удоволствие правя жилищни интериори. За мен домът е много важен, свят. В него посрещаш любимите хора, намираш радост, спокойствие, утеха. В него изграждаш семейство, възпитаваш деца. Доста хора са ми отговаряли: Е, какво толкова?! Ние в къщи се прибираме само за да спим! И много ясно, когато ти липсват уютът, красотата… Да живееш красиво и удобно, е невероятно! Няма цена!

Покрай работата съм влизала в много домове и ми е правило впечатление, че парите не са определящ фактор. Честа гледка е автопаркът на семейството да е по-скъп от дома им. Сещаме се да сменяме колите с по-нови, по-бързи, по-луксозни, а очакваме да остареем с един диван.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Във всяка инициатива, в която бих била полезна. Човек живее добре, когато повече хора около него живеят добре. А за мен да живееш красиво, е много важно. Красотата възпитава! Иска ми се да правя повече обществени интериори – детски градини, училища, спортни зали, библиотеки, галерии. Как да възпиташ като естет дете, което ходи в неприветливи детски градини, в грозни училища, минава през зле поддържани улици и градини, вижда грозни сгради?! Винаги ме е възмущавало грозното. Не смятам, че бедата е в това, че сме бедни, а в това, че не се възпитаваме като естети.


ПРОЕКТИ


7-Ap_Plovdiv_137-apart-m11

7-Ap_Plovdiv_07

 Апартамент в Пловдив


7-Hotel_Kamengrad-(1)7-Hotel_Kamengrad-(2)

Хотел Каменград


7-Banq_4_4

Баня


7-Ofic_MV-(2)

Офис 


  7-SportenKoml-(4)Спортен комплекс

 

 


 

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си