Навигатор Home » Архитектура » Арх. Денислава Биринджиева: Като архитекти трябва да намираме най-добрия подход за справяне с препятствията

Арх. Денислава Биринджиева: Като архитекти трябва да намираме най-добрия подход за справяне с препятствията 

Денислава Биринджиева е родена на 04.07.1993 г. в Смолян. Средното си образование завършва в СОУ „Христо Ботев“ в с. Баните. Успоредно с това тренира хокей на трева в местния отбор КХТ „Мечките“ и се състезава за националния ни отбор с треньор Димитър Дончев. Последните две години от гимназията ги посвещава и на интензивни уроци по математика и рисуване. Продължава обучението си в Нов български университет, специалност „Архитектура“.

Страната ни се нуждае от млади професионалисти с креативни идеи и съвременен поглед

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– България е страна с прекрасна природа, много архитектурни забележителности, паметници и хилядолетна история. Мисля, че ние като архитекти носим отговорността да ги опазим и развием така, че да бъдат полезни за хората, но и същевременно да не губим идентичността и облика на страната си. Професията ни е много комплексна и дава възможности за развитие както у нас, така и в чужбина. Самата тя изисква от нас непрекъснато развитие и усъвършенстване, иновативни идеи и креативност и смятам, че именно младите хора като нас са готови да дадат това на родината ни. Според мен страната ни се нуждае от млади професионалисти, изпълнени с желание, мечти, креативни идеи и съвременен поглед и стил, които да помогнат за развитието й.

– Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– Във всяка една професия има трудности, но всяка трудност е и предизвикателство. С намирането на решения те се превръщат в опит и средство за развитие. Като архитекти ние трябва да намираме най-добрия подход за решение на всички препятствия, да не се отказваме и да реализираме мечтите на нашите клиенти, както и своите.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Бих се включила във всякакви инициативи и каузи. За мен е много важно мястото, в което живеем, да е зелено, да е максимално чисто и свързано с природата. Добре ще е всички да преосмислят отношението си към природата и как й влияе начинът ни на живот. С удоволствие бих участвала в инициативи за възстановяване и озеленяване на градски пространства. А в бъдеще дано успеем да превърнем и прашните презастроени градове в зелени, спокойни места за живеене не само за нас, а и за децата и внуците ни.


ПРОЕКТИ


7 (8) 7 (4)

Идеен проект за детска градина


7-10

Дневна с трапезария и кухня – дневен тракт

 

 

 


7 (3)

Интериорно решение за спалня

 

 


7 (7)

Интериорно решение за баня

 

 

 


7 (1)

Идеен проект за двуетажна вила

 

 

 


7 (2)

Идеен проект за двуетажна вила

 

 

 


 

Добавете коментар