Навигатор Home » Архитектура » Арх. Гергана Павлова: Архитектурата е пресечна точка на много изкуства

Арх. Гергана Павлова: Архитектурата е пресечна точка на много изкуства 

Гергана Павлова е родена на 13.05.1988 г. в София. Завършва Първа английска езикова гимназия, а висшето си образование продължава в Университета по архитектура, строителство и геодезия, специалност „Архитектура“. През 2013 г. завършва катедра „Обществени сгради“. В началото на професионалната си реализация работи като интериорен дизайнер, а от 3 години е част от Архитектурно Бюро Кутищеви. Работи активно по всички фази на проектиране и визуализиране на проекти - интериорни и архитектурни, жилищни и обществени. В свободното си време се развива в сферата на архитектурната визуализация и архитектурна фотография. Реализира и свои собствени проекти.

Сътрудничеството между талантливи хора от различни професии е положително за всички

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Професионалният път на всеки зависи от личните способности, отдадеността и желанието за развитие и смятам, че професионалната реализация е възможна навсякъде. Още след дипломирането си реших да се реализирам в България, тъй като виждам проблемите в градската среда и искрено желая да допринеса за решаването на някои от тях.

Ценното за мен в професията е възможността непрекъснато да се развивам и да уча, затова самостоятелните ми разработки често са свързани с участия в международни и национални конкурси.

Вярвам, че като архитекти сме длъжни да участваме активно и посредством добри примери във формирането на стил и съвременен поглед към архитектурната среда не само за нашите сънародници, но и в световен мащаб.

– Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– В архитектурната професия има немалко предизвикателства, тъй като самата тя е много комплексна, но именно това я прави интригуваща и разнообразна. От една страна, са търсенето на индивидуален подход и креативност към всеки нов проект и необходимостта да спечелиш доверието на клиента, от друга – комуникацията с проектанти от всички специалности и намирането на баланс при изпълнението така, че крайният продукт да удовлетворява всички страни и да представлява една по-стойностна архитектура.

Именно чрез подобряване качеството на услугата считам, че повече хора ще оценят необходимостта от специалисти при следващите си проекти.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Архитектурата е пресечна точка на много изкуства и смятам, че сътрудничеството между талантливи хора от различни професионални сфери е положително за всички.

Бих подкрепила всяка инициатива, която насърчава обмена на опит и идеи между хора на изкуството.

По време на следването си участвах в инициативи на сдружение „Трансформатори” и САБ и отново бих се включила в каузи, подкрепящи запазването или реставрирането на ценни сгради и паметници на културата, както и създаването и подобряването на обществени пространства.


ПРОЕКТИ


7-MI_living-room_1-(1)

Интериорен проект на частна къща в затворен комплекс, област София

 

7-FR_04

 

 

Интериорен проект на частна резиденция, София, студио АБК

 

7-VJ_01

 

Частна резиденция, София, студио АБК

 

7-FR_01

 

 

Частна резиденция, София, студио АБК

Добавете коментар