Арх. Виктор Банарев: Светът е пълен с възможности

0

ВИЗИТКА:
Виктор Банарев е завършил „Архитектура“ и „Управление на проекти в строителството“ в УАСГ – гр. София. Като студент работи за архитектурно студио „СКЛ – Консулт“ ЕООД като помощник проектант на хотелски комплекс, а по-късно в студио „Елит“ ЕООД, където помага в проектирането на няколко жилищни сгради и интериори. Включва се активно и в реконструирането на обществени сгради. След това продължава професионалното си развитие като консултант и помощник технически ръководител в строителна фирма „Строител – ИВ“ ЕООД за инфраструктурни проекти, спортни и хотелски комплекси и продължава да проектира за студио „Елит“. През 2013 година участва в workshop към студио Zaha Hadid. Там се занимава с параметричен урбанизъм. По-късно става експерт в Министерството на инвестиционното проектиране, където отговаря за проекти, свързани с благоустройство и жилищна политика. Към момента арх. Банарев е проджект мениджър към MBL/CBRE – компания, специализирана в областта на бизнес имотите, работеща с широк кръг от местни и международни клиенти, включително инвеститори, инвестиционни и пенсионни фондове, институции, търговци и наематели. Отговорностите му са свързани с управлението на архитекти, инженери, дизайнери и строителни подизпълнители, както и с вземането на професионални решения – от преместване в нов офис до големи инвестиционни проекти.

 

– Арх. Банарев, защо избрахте да се реализирате в България?

– В нашия бранш не е лесно човек да се реализира в България, особено през последните няколко години. С много труд, упоритост, късмет и амбиции обаче не е невъзможно. Работя от студент, не съм се плашил от работа, винаги съм се отдавал на това, което правя. България е мястото, където съм израснал и където винаги съм смятал да дам всичко от себе си, за да се получи. Не знам дали това ще бъде изборът ми и за в бъдеще, светът е пълен с възможности.

– Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– Трудности има винаги, особено ако човек ги търси. Аз лично се опитвам да гледам на тях като на предизвикателства, с които мога да докажа, че не съм си губил времето дотук. Уча нови неща, давам всичко от себе си, не се предавам, освен ако това не е част от плана.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Включвал съм се многократно в каузи в името на обществения интерес – било то под формата на благотворителност, workshop, финансова или друга инициатива. Разбира се, бих го направил и отново. За съжанелие времето ми е все по-ограничено, но съм винаги насреща за каузи, които си заслужават.

 

ПРОЕКТИ И РАЗРАБОТКИ

Проект – Highway Airport към Fentress Architects, Competition Airport of the Future, 2012 година

7-1 7-2 7-3

 

Проект – Love in the Clouds към Triumph Architects, Tree House Competition, 2014 година

7-57-6 7-7

 

Проект – Grab the Nature към StudioZaha Hadid Viena, Wokrshop Encoded Fields Timisoara, 2013 година

7-4

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си