16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Над 6 млн. лева отиват за ремонт и строеж на детски градини и учебни корпуси

31 училища и детски градини в страната ще получат общо над 6 млн. лева за пристрояване, реконструкция и изграждане на нови сгради и учебни корпуси, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Над 20 общини пък ще получат 6 051 121 лева за финансиране на дейности в общински училища и детски градини. Останалите 7509 лева са за подобряване на материалната среда на Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в община Гоце Делчев.

С одобрените средства ще се обезпечат дейности по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища: 2020-2022 г. Чрез нея се подобрява материалната база в образователните институции и се гарантират здравословни и качествени условия на обучение.

Успоредно с това се работи за намаляването на недостига на свободни места в яслите и детските градини, и за успешното включване на четиригодишните в системата на предучилищното образование. Изграждането на нови учебни сгради и корпуси ще съдейства и за организирането на едносменен режим на обучение в училище.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка в „Сарафово“

Съоръжението ще заработи в началото на месец май Община Бургас изгради четвърта лодкостоянка, която се намира в местността Ъгъла в квартал „Сарафово“. Това е част...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ