Навигатор Home » Инфраструктура » АПИ ремонтира спешно пътя през село Михайлово

АПИ ремонтира спешно пътя през село Михайлово 

17_Mihailovo.

Поли ВАСИЛЕВА

Приключи ремонтът на третокласния път през село Михайлово, община Хайредин, съобщи кметът Тодор Тодоров. Дупките са запълнени, направено е машинно изкърпване на настилката, ремонт на водосток, предстои асфалтиране. За него АПИ, която го стопанисва, вложи 214 000 лв. Ангажиментът на агенцията за ремонт на пътя Михайлово-Бързина остава.

Ремонтът е извършен от фирма „ПИМ – Т”, с която АПИ има 4-годишен договор за поддържане на републиканските пътища във Врачанска област.

През март жителите на селото и на цялата община се вдигнаха на протест срещу лошото състояние на пътя, по който движението бе пред спиране. Кметът Тодоров подкрепи бунта.

Проблемен обаче остава още един участък в общината – път при село Манастирище. Свлачище е подкопало трасето, което се държи на няколко черници. По този път ежедневно се движат много автомобили, камиони. Движи се и училищен автобус, който превозва 150 деца от селата Рогозен, Бързина и Манастирище. Нужен е спешен ремонт и на този участък, преди на него да е станала голяма трагедия, смята кметът.

Добавете коментар