Апартаменти от контейнери монтират на мястото на Виетнамските общежития в столицата

0

Апартаменти от транспортни контейнери като алтернатива на Виетнамските общежития в столицата. Това е новият план за решаване на проблема в „Красна поляна“. Договорът за изграждането им вече е сключен.След протестите в столичния квартал, общината реши – Виетнамските общежития ще бъдат премахнати до 2020 година. Почти веднага бяха съборени и 3 от опасните сгради.

Временно настанените в общежитията бяха преместени в други общински жилища, извън гетото. По план още 2 блока от общежитията трябва да се съборят до края на 2019, свободни общински жилища обаче няма. Затова администрацията търси решение – апартаменти от контейнери.

2 млн. и 400 хил. лв. е цената на нестандартната идея. Сградата от контейнери трябва да се направи за срок от 160 дни. Тя може да бъде сглобявана, разглобявана и моделирана. Ако падне необходимостта от част от модулите те може да се монтират на друго място. Всички заготовки се изпълняват в цеха. Монтират се, колкото се може повече инсталации, врати, прозорци. Целта е да остане по-малко работа на площадката, посочват от фирмата изпълнител.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си