Антония Христова, интериорен дизайнер: Архитектурата за мен е любов от пръв поглед

0
Антония Христова е родена през 1987 г. в Пловдив. Завършва специалност „Икономика“ в родния си град, а след това интериорен дизайн и архитектура в София. От 10 години работи в проектантска фирма, занимава се с интериорен дизайн и проектиране.

С упоритост, желание, съгласуване и много усмивки проектите се получават винаги

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Винаги съм знаела и искала да остана в България. Когато желанието да се реализираме е голямо, положеният труд винаги се отблагодарява с успехи.

Работата ми е свързана с изключително много и интересни хора. У нас ценят кадрите и то високо, в чужбина винаги ще сме гости.

С годините установих, че реализацията в нашата страна е голямо предизвикателство, но когато влагам позитивизъм, нещата се получават с изключителна лекота. Никога не съм криела, че за мен архитектурата е призвание, любов от пръв поглед.

В професията ни има много творчество, а това ме удовлетворява и ентусиазира. С упоритост, желание, съгласуване и много усмивки проектите се получават винаги.

– Какви са трудностите, с които се сблъсквате във Вашата работа?

– В моя личен, професионален и житейски опит не бих казала, че се сблъсквам с трудности, а с предизвикателства. Именно тях трябва да привлечем на наша страна, за да работят за нас. В крайна сметка всяко нещо си го правим сами и трябва да изберем по лесния или трудния начин да се случи.

Със ставането сутрин и започването на работния ден съм направила план, който следвам – това ми помага изключително много. Не подминавам факта, че нашата работа освен индивидуална е и екипна, а когато имаме правилните хора до себе си, трудности няма.

Личният живот, семейството, отглеждането и грижите за прекрасното ми дете, професионалната реализация и постигането на мечтите ми през годините са вървели ръка за ръка.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Бих се включила с голямо удоволствие във всяка една инициатива, свързана с урбанизацията на града ни.

Има изключителна перспектива, неслучайно на герба на Пловдив пише „древен и вечен”.

Наша е отговорността да го пазим и доразвиваме в положителен аспект.

Отговаряла съм за проекти, свързани с модернизацията на булеварди и паркови пространства в Пловдив, като мисля това да е само началото.


ПРОЕКТИ


7-3    7-77-5 7-97-107-17-27-4

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си