Инж. Антоний Чакъров: Ако се работи правилно в насока развитие, както икономическо така и културно, имаме шанс да привлечем огромно количество инвеститори и туристи

0

Антоний Чакъров е пловдивчанин, възпитаник на Езикова Гимназия „Пловдив“ с профил – Английски език. Висшето си образование получава във ВСУ „Черноризец Храбър“ със специалност: „Строителни конструкции“. Паралелно със следването от 2015-а година до момента трупа опит и работи като технически изпълнител, технически ръководител и мениджър проекти в семейната фирма „ТЕХСТРОЙ“ ЕООД.

 

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– За разлика от много други мои връстници никога не съм имал намерение и желание за реализация или установяване в чужбина. От посещенията си в различни държави само се е затвърдила тази моя нагласа. Всеобщото мнение е, че заплатите навън са по- високи, но за мен по – важното е как се чувстваш на дадено място. И до момента не ми се е случвало да съм някъде в чужбина и да си кажа – „Ето тук се чувствам като у дома си“. България има разнообразен климат, страхотна природа и огромен потенциал, най – вече заради географското си положение. И стига да се работи правилно в насока развитие, както икономическо така и културно, имаме възможност да привлечем огромно количество инвеститори и туристи. Всичко това е мотивация човек да остане и да се реализира в родината си.

– С какви проблеми се сблъсквате по време на Вашата работа?

– За съжаление много хора, поне според мен, работят по един грешен модел. Впускаме се в инвестиции без да знаем точно какво искаме, но очакваме бързи и качествени резултати. Естествено всичко трябва да стане, по възможност, за без пари. Смятам, че това е проблем, който не е свързан само със строителния бранш, а и с всички други. Също така голяма част от хората са с нагласата, че някой се опитва да ги излъже, което най – вероятно е в следствие на житейския и професионалния им опит. Моят е апел е за по – коректно отношение както от страна на инвеститорите така и от страна на изпълнителите, защото смятам, че проблемът се корени и в двете страни.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– Ползотворна кауза би била такава за подпомагане на деца и юноши настанени в социални институции. Това са хора, които имат нужда от мотивация и помощ да развият своите таланти и интереси за да могат да се приобщят пълноценно към обществото. Всеки заслужава възможност за реализация и просперитет.

                                                                      ПРОЕКТИ                                                                     

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си