Анна Демянчук, интериорен дизайнер: Ако човек работи и обича това, което прави, ще се реализира във всяка държава

0
Анна Демянчук е родена на 1.06.1993 г. в град Надвирна, Ивано-Франковска област, Украйна. Завършва с отличие магистратура в Националния лесотехнически университет на Украйна (НЛТУУ) в гр. Лвов, специалност „Дизайн”. В момента живее и работи като интериорен дизайнер в Пловдив. С техниката „витинанка“ работи от четири години. Участва в международни и национални изложби. Има две самостоятелни изложби. Нейни творби се намират в редица частни колекции. Заемала е ръководни длъжности в обществената организация „Студентско Братство”. В продължение на шест години активно участва в доброволчески дейности. Сред основателите е на организацията „Арт обединение Текстура”.

Изходът от неразбирателството между хората е диалог, а не монолог

– Защо избрахте да се реализирате в България?

– Моят избор на държава, в която да живея, не беше свързан с моята професионална реализация. Във връзка със семейното ми положение смених държавата, езика, а до голяма степен и самата себе си. В Украйна работех като интериорен дизайнер, професия, която обичам и ми носи удоволствие. Затова, когато се преместих в България, нямах съмнения, че искам да продължа да се развивам в тази сфера. Срещнах немалко проблеми с намирането на работа, като главният беше, че не говорех български. Затова всичките ми надежди за успех бяха в предишния ми опит от работата и моето портфолио.

Започвайки да практикувам като дизайнер в България, се сблъсках с други подходи и начини на мислене, но с желание за работа и развитие се справих с тези нюанси.

Живея в България само от една година, но мога да си позволя да кажа, че тук има възможност за реализация. Защото, ако човек работи и обича това, което прави, ще се реализира в която и да е държава.

– С какви проблеми се сблъсквате по време на Вашата работа?

– Като при всяка работа, свързана с хора, и тук има трудности. Основата на тези трудности е в това, че хората са различни. Всеки има различен поглед, мисли и желания. Изходът от неразбирателството между хората е диалог, а не монолог. Това важи още повече, когато правиш интериор за свой клиент. Различията се преодоляват, говорейки и вслушвайки се в чуждите думи.

– В каква обществена кауза във Вашия град бихте се включили?

– За мен са интересни инициативи, които са свързани с реновации. Моето мнение е, че преди да се строят нови сгради, на старите може да се придаде нов смисъл, да се смени тяхната функция. Смятам, че със знания, опит и въображение от руините може да се направи център за нови възприятия и идеи. Бих се включила във всяка инициатива, свързана с развитието и красотата на града. Важното е обаче проектът да е реален, а да не е само пиар. Не обичам фалшивото както в живота, така и в дизайна. Искам да живея живота си без обкръжение на актьори и бутафория.


ПРОЕКТИ


7-17-6 7-4 7-8 7-9 7-11 7-13 7-16


 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си