Анализатори: Скъпите жилища стават капан за инвеститорите

Предстои забавяне на българската икономика

0

Забавяне на глобалната икономика ще се случи през годината. Ефектът ще застигне обаче България след година и тя ще отбележи ръст от 3% през 2019-а. Това показват прогнозите на анализаторите на „Елана Трейдинг“ според OFFNews.bg.

През 2019 г. поскъпването на еврото ще бъде етап от по-дългосрочен процес. Британският паунд остава с непредвидими движения заради неяснотата около Брекзит, сочи анализът.

Инвеститорите трябва да се подготвят, като намалят рисковите инвестиции и подбират акции на дивидентни компании от сектори, които се влияят по-малко от спадове“, обяснява Цветослав Цачев, главен инвестиционен консултант на компанията.

Анализаторите прогнозират растеж от 3% през годината, но към края на 2019 г. ще започне да се отразява негативната тенденция в глобален мащаб. Индустрията ще усети спада по-късно през годината, докато строителството и услугите ще продължават растежа си. Тези фактори, заедно с ограничената работна сила, ще доведат до по-висока инфлация в страната. Недвижимите имоти ще станат „капан“ за инвеститорите след година, поради вече високите цени на жилищата и голямото строителство, предупреждават анализаторите.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си