15 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Американска компания пуска круиз до Чернобил

Нова американска круизна линия разпродаде светкавично свое пътуване из Черно море, което включва в програмата – посещение на Чернобил, предаде сайтът cruisepassenger.com.au. Предизвикателният воайаж е планиран за лятото на 2021-а и вече има резервация за нощувка в печално известната забранена зона около Чернобил.

Туристите със здрави нерви и вкус към екстремните изживявания ще отседнат в един от малкото хотели, останали в изоставения град Припят, където са живели служителите в атомната централа и техните семейства. По време на 16-дневната обиколка из Черно море, луксозният кораб World Navigator ще хвърли котва в пристанището на Одеса. Оттам пасажерите ще отлетят за украинската столица Киев, където ще пренощуват. След това те ще се отправят с автобуси към Припят, където ще прекарат нощта в забранената зона. Смелчаците ще посетят и изведената от експлоатация атомна централа и експлодиралия реактор, където стана ядрената катастрофа през 1986 г.

Маршрутът

World Navigator ще отплава от гръцкото пристанище Пирея край Атина на 28 юли 2021 г. Той ще се отбие в турския курорт Кушадасъ, след което ще се насочи към Черно море. По програма луксозният лайнер трябва да хвърли котва в Несебър на 31 юли. Оттам той ще отплава към румънското пристанище Констанца и украинския порт Одеса. След екскурзията до Киев и Припят пътешествието продължава с плаване до Русия, Грузия и Турция. Круизът приключва на 13 август в Истанбул.

Най-евтините билети за това страховито приключение струват $12 398 и всичките вече са разпродадени.

 

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

Благоустрояват общинския парк в Джебел

Общинският парк „Горичката“ в град Джебел ще бъде изцяло обновен, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът предвижда изграждане на пътеки с настилка от асфалтобетон...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ