Американска компания пуска круиз до Чернобил

16-дневният рейс из Черно море минава и през Несебър

0

Нова американска круизна линия разпродаде светкавично свое пътуване из Черно море, което включва в програмата – посещение на Чернобил, предаде сайтът cruisepassenger.com.au. Предизвикателният воайаж е планиран за лятото на 2021-а и вече има резервация за нощувка в печално известната забранена зона около Чернобил.

Туристите със здрави нерви и вкус към екстремните изживявания ще отседнат в един от малкото хотели, останали в изоставения град Припят, където са живели служителите в атомната централа и техните семейства. По време на 16-дневната обиколка из Черно море, луксозният кораб World Navigator ще хвърли котва в пристанището на Одеса. Оттам пасажерите ще отлетят за украинската столица Киев, където ще пренощуват. След това те ще се отправят с автобуси към Припят, където ще прекарат нощта в забранената зона. Смелчаците ще посетят и изведената от експлоатация атомна централа и експлодиралия реактор, където стана ядрената катастрофа през 1986 г.

Маршрутът

World Navigator ще отплава от гръцкото пристанище Пирея край Атина на 28 юли 2021 г. Той ще се отбие в турския курорт Кушадасъ, след което ще се насочи към Черно море. По програма луксозният лайнер трябва да хвърли котва в Несебър на 31 юли. Оттам той ще отплава към румънското пристанище Констанца и украинския порт Одеса. След екскурзията до Киев и Припят пътешествието продължава с плаване до Русия, Грузия и Турция. Круизът приключва на 13 август в Истанбул.

Най-евтините билети за това страховито приключение струват $12 398 и всичките вече са разпродадени.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си