Акад. Ревалски: Отпуснатите 5 млн. лева ще бъдат използвани за неотложни ремонти на знакови сгради в центъра на София

0

Отпуснатите 5 млн. лева ще бъдат използвани за неотложни ремонти на знакови сгради в центъра на София. Това обяви председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски в Министерски съвет.

Благодаря за този жест, който е символичен в годината, в която най-старата национална организация в новата българска история чества своята 150 годишнина“, каза акад. Ревалски.

Той благодари специално на премиера Борисов и двамата министри Горанов и Вълчев. „Средствата, както имаме възможност да дискутираме, ще бъдат за неотложни капиталови ремонти на знакови сгради в центъра на София, които са паметници на културата – сградата на БАН и музея“, посочи акад. Ревалски.

Това е много важен жест в годината, в която честваме 150 години. Това е признание за приноса на БАН в най-новата история на България“, добави той.

В отчета си за миналата година, приет от парламента през май, от БАН посочиха, че въпреки увеличението на държавната субсидия с 15 млн. лв. финансирането от централния бюджет не е достатъчно и не са осигурени и „минимални средства“ за научноизследователска дейност и капиталови разходи.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си