АЕЦ „Козлодуй“ ще изгражда система за защита от въздушни атаки

0

АЕЦ „Козлодуй“ планира да изгради система за защита от въздушни атаки на стойност от малко под 6 млн. лв. без ДДС. Според ръководството на централата възлагането на обществената поръчка следва да бъде извършено чрез процедура на договаряне без публикуване на обявление.

„След служебна проверка в Патентно ведомство в Република България допълнително е констатирано, че за система за въздушна защита на стратегически обекти е наличен само един действащ патент на полезен модел, което обосновава не конкурентното възлагане, а възлагане на изпълнението на определен изпълнител“, пишат в обосновката си от АЕЦ „Козлодуй“.

Реално това означава, че няма да бъде провеждан търг, защото дружеството смята, че само един-единствен консорциум може да достави точно такава система със съответните й спецификации.

Решението за изграждане на въпросната защита е дошло от извършен Анализ на ефективността на системата за физическа защита на АЕЦ „Козлодуй“. Резултатите от него са показали, че централата има спешна нужда от изграждане на система за защита от въздушни атаки.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си