Агенции за недвижими имоти въвеждат западен модел при наемане на жилища

Вече искат препоръка от работодателя или бившия хазяин

0

Наемодателите вече искат препоръка от кандидат-наемателите от предишни хазяи. Така и двете страни печелят, тъй като собствениците на жилище си гарантират по-голяма сигурност, а кандидат-наемателите имат преференция пред други желаещи да наемат жилището.

В София агенцията въвеждаща практиката работи освен с препоръки от хазяи и с такива от работодатели. Нуждата от въвеждането на подобна практика на пазара е осезаема, тъй като все повече от наемодателите искат да изберат максимално надежден наемател, който не само да си плаща редовно задълженията и да пази имота, но и да остане максимално дълго.

Когато препоръката е от предходни хазяи, се проверява собствеността на имота в имотния регистър, както и в базата на агенцията с наемодатели. Допълнително се проучва жилището и се задават доуточняващи въпроси по телефона на собственика му, за да се гарантира достоверността на препоръката.

Проверката на препоръките от работодател са още по-надеждни защото са напълно прозрачни с наличието на платформи, предлагащи пълна история на дадена компания и linkedin.

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си